Vänta nu.
Hur ska jag säga det här utan att totalt göra ned de stackars eleverna på Academedias reklambyråskola i Göteborg?
Jag kanske ska nöja mig med:
Det här var ingen bra idé.
Lycka till i Stockholm önskar Göteborgs reklambyråvärld.
Andra bloggar om Academedia, Reklambyråskola, Göteborg, reklam, vernissage
*asg* ja det var ju en annorlunda approach. Sen finns det ju ytterligare några städer som man faktiskt kan jobba i.
SvaraRaderaOJdå!
SvaraRaderaJag fick också en inbjudan till vernissagen och reflekterade ungefär likadant. Varför skicka ut en inbjudan till folk man inte vill ska komma? Verkar inte helt begåvat.
SvaraRaderaDet kan också vara ett uttryck av desperation. Academedia kanske har så råttigt rykte i GBG att studenterna ej kunnat skaffa sig några praktikplatser. Det skulle i så fall förklara vilka byråer man tackar på i sluttexten. Storåkers liksom, kom igen.
I vilket fall tycker jag att tilltagen kändes lite konstigt.
Jag tror att de biter sig i röven. Konkurrensen om branschen lär nämlgen bli mördande den 29:e.
Hoppsan, där tänkte vi inte helt rätt. Det är väl det snällaste jag kan säga. Helt misslyckat.
SvaraRaderajag förstår hur de tänker. de vill vara unga och rebelliska,men det är så dumt. börja med att hoppa på den bransch du vill in i. det funkar inte. för ett antal år sedan drog några killar igång en reklamtävling i gbg som hette lanternan, ett bra initiativ om inte de också börjat med att bajsa sina blivande kollegor i ansiktet. istället för att få supporters får man ju alla emot sig. jag tror de hasar sig fram på någon egen marginalbyrå idag.
SvaraRaderaKillarna som åsyftas är nog Fredrik och Gustaf. Uppenbarligen funkade det bajsandet ganska bra, eftersom tävlingen fortsatte i fyra år till, med allt fler tävlande.
SvaraRaderaDe driver gerillabyrån Miami idag. De drog igång från scratch 2002 och jag tror att det går ganska bra för dem. Du kanske t o m har läst om byrån någonstans. Skulle vara intressant att veta vem du är. Eller är du lika anonym som ditt alias?
Jag kan inte förstå vad som är så speciellt med Stockholm? Är det verkligen där allt händer? Är det så coolt? De stackars eleverna som drog igång detta har uppenbarligen den bilden (så som många andra förmodligen) att det är i Stockholm det händer. Det är väl ändå människorna som skall vara kreativa, nyskapande och innovativa mm och inte staden man lever i. Hönan eller ägget?
SvaraRaderaHur jobbar dom egentligen? Vad är det för header egentligen? haha:) De kanske skulle gå på berghs istället. Har ni sett att de ska lansera glass förresten? Eller? kolla in www.berghsglass.se och bedöm själva.
SvaraRadera@kontaktmannen: jag säger ju att jag tyckte lanternan var en lovvärd idé. det som varr så jävla korkat var bara att de kastade skit på människor i den bransch de ville tillhöra. på samma sätt som deras tronföljare gör i år. jag tror man får massa onödiga ovänner på de viset.jag förstår av din kommentar att du känner dem rätt väl, jag kanse trampade på någon tå.
SvaraRaderaär inte allt detta reklamvärldens dilemma? kraven på de som pluggar reklam är att de ska vara rebelliska, tänka utanför boxen, ta för sig osv. när de sedan också gör detta får de skit för det från etablerade reklamare som säger åt dem att sitta ner i båten. det är ju ett moment 22. reklambranschen ska vara, och ser sig själva, som kreativa spjutspetsar längst fram i utvecklingen och bland trenderna. i själva verket är det en konservativ bransch som inte utvecklats nämnvärt sedan leon nordins dagar. fortfarande slänger sig reklamare med USP, Maslow, AIDA, Koetlers fyra P etc. teorier som framfördes på 50- och 60-talet. alla är vi barn i början och även om vi inte tycker om studenternas tilltag är det vår skyldighet att supporta nya generationer. så stig ner från era höga hästar. allra ödmjukast, g.
SvaraRaderaG: Gärna provokationer. Gärna rebeller. Sitt absolut inte ner i båten. Men gör det bra.
SvaraRaderaEn provokation måste göras med finess. En rebell måste ha någon smartness. Det här var ett exempel på en helt missriktad kampanj när man inte verkar ha haft någon insikt om vad skolan har för position och hur budskapet landar hos mottagaren.
Förhoppningsvis så kommer det att kännas rebelliskt, fräckt och provokativt om ett antal år. Idag minns ju många av oss punken med ett nostalgiskt leende, men 1978 var det mest bara vulgärt och smaklöst.
SvaraRadera